Commerciële teksten trekken klanten

Hoe maak je van lezers klanten? Waarom schakelt iemand jouw diensten in? Het antwoord: bied je klant wat die zoekt en niet wat je biedt. Schrijf goede commerciële teksten.

Trek de aandacht met relevante informatie

Een commerciële tekst grijpt meteen de aandacht, voordat de lezer weg is. Dat doe je met een pakkende (pagina) titel, een sterk beeld en een strakke eerste alinea, waarin informatie staat die relevant is voor de lezer. Iets dat zijn latente behoefte wakker schudt. Waardoor hij denkt: ah, interessant. Daar wil ik meer van weten.

Spreek in klantenvoordelen

Klanten komen niet om te horen welke geweldige koopwaar jij aanbiedt. Ze willen weten wat het ze oplevert. Benoem dus niet de kenmerken van je product of dienst, maar de voordelen voor de klant. Niet: wij hebben een ruim assortiment, maar: u hebt een ruime keuze.

Geef concrete informatie

Houd het concreet. Een tekst met veel loos gekletst, heeft een lezer niets te bieden. Laat met duidelijke, inhoudelijke argumenten zien welk voordeel jouw product of dienst de klant oplevert. En wakker zo iemands verlangen aan.

Wek vertrouwen

Overtuig de lezers. Zorg dat ze hun twijfel laten varen door ze vertrouwen in jou en je koopwaar te geven. Met eerlijke, deskundige informatie dwing je autoriteit af. En concrete bewijzen, als testimonials, verlagen de weerstand en veranderen een aarzeling in een: ik doe het.

Trek de lezer over de streep

Maak het de lezer ten slotte zo makkelijk mogelijk. Zet de bestelbutton dus klaar. Zorg dat het contactformulier binnen handbereik is en vertel de lezer wat hij nu moet doen om te krijgen wat hij wil.

Effectieve commerciële teksten

  • Titel en koppen die lezers wakker schudden.
  • Waarachtige belofte met sterke onderbouwing.
  • Voordelen (koopargumenten) voor de klant voorop.
  • Overtuigende call tot action.
  • Lekker leesbaar en in foutloos Nederlands.