Professionele teksten

Professionele teksten zijn onmisbaar in je bedrijfscommunicatie. Aanstaande ouders die online babykleding willen kopen, benader je nu eenmaal anders dan stakeholders in een relatiemagazine. Een vakkundig schrijver zorgt voor de juiste tekstopbouw, stijl en toon.

Welke professionele teksten heb jij nodig?

Artikelen voor corporate magazines en als webcontent
Hoe vertel je in een artikel over je merk, product of bedrijfsontwikkelingen? Heel simpel: vertel lezers wat ze willen weten. Dan doe je meer dan informeren. Namelijk: boeien en binden.

Journalistieke organisatieverhalen 
Ervaringen van de werkvloer zijn essentiële input voor de bedrijfsvoering. Maar hoe krijg je die boven tafel? Heel eenvoudig: vraag mensen in laagdrempelige interviews naar hun bevindingen. En maak er leesbare, realistische verhalen van.

Prikkelende blogs
Door frequent en systematisch te bloggen, kom je online in the picture. Klim op die onlinezeepkist en grijp de aandacht van snelle voorbijgangers.

Commerciële teksten
De kassa gaat niet uit zichzelf rinkelen. Daarvoor moet je eerst je klanten zien te overtuigen van het belang van jouw koopwaar. Hoe? Door ze duidelijk te maken welk voordeel zij hebben bij jouw product of dienst.

Foutloze teksten na redactie
Lopen de zinnen in je nieuwsbrief net niet lekker? Moet het rapport naar alledaagse taal? Ben je onzeker over de spelling in je blog? Na een redactieslag is je verhaal samenhangend, lekker leesbaar en foutloos.

Effectieve teksten
Of het nu een luchtig blog, een doorwrocht artikel of messcherpe verkooptekst wordt, een tekst schrijven begint altijd met nadenken. Met antwoorden vinden op de volgende vragen:

  • Wat ga je precies vertellen [kernboodschap I wat]?
  • Wie moeten naar je verhaal luisteren [doelgroep I wie]?
  • Waarom moeten ze X, Y, of Z per se weten? [aanleiding I waarom]?
  • Wat moeten ze met de informatie gaan doen? [doel I zodat]?

Als deze pijlers van je verhaal staan, kies ik daar een pakkende invalshoek, logische tekststructuur, en aansprekende stijl en toon bij.

Professionele werkwijze
Een schrijver die efficiënt en vakkundig werkt bespaart niet alleen tijd en dus geld, het levert ook nog eens een steengoed eindproduct op: ijzersterke, effectieve teksten.