Artikelen voor corporate magazines en als webcontent

Je product, merk en andere wetenwaardige onderwerpen komen tot leven in onderhoudende artikelen voor je corporate magazine. Als webcontent bevestigt een steekhoudend verhaal je autoriteit en deskundigheid.

Achtergrondverhalen

Een verhaal over de diepere motieven, beweegredenen en aanleidingen voor gebeurtenissen en ontwikkelingen geeft de lezer inzicht en laat hem beter begrijpen hoe de vork in de steel zit.

Interviews

Van kort vraaggesprek en testimonial tot langer portretterend interview naar aanleiding van het nieuws. Met de focus op de persoon die erbij is betrokken. Wat is zijn rol, ervaring visie, menig?

Nieuwsberichten

Correcte, tijdige en volledige informatie over gebeurtenissen en ontwikkelingen, waarbij de lezer meteen de kern snapt.

Portretten

Een rustig opgezet beeld van een persoon, dat vooral de persoon als mens laat zien met persoonlijke beweegredenen en motieven en niet in zijn werkende rol. Inspirerend.

Reportages

Een ‘ooggetuigenverslag’ van de reporter ter plekke geeft een goed sfeerverslag van de situatie en de omgeving. Lezers die afwezig waren, zijn er nu toch bij.

Rondetafelgesprekken

In een constructief gesprek rond de tafel, in een open dialoog, krijgen verschillenden meningen, belangen en ervaringen een plek. Gesprekspartners leren van elkaar en geven elkaar en de lezers praktische handvatten.

Testimonials

Korte of wat langere ervaringsverhalen van direct betrokkenen als werknemers, klanten en relaties, waarbij de fullquote (één lang citaat) de sprekers dicht op de huid zit.

Samengestelde producties

Een samengestelde productie belicht eenzelfde onderwerp vanuit verschillende invalshoeken in afzonderlijk teksten (hapklare brokken). Lezers stappen makkelijker een langer verhaal in en bepalen zelf welk onderdeel ze wanneer lezen.

Artikelen door een freelancebedrijfsjournalist:

  • Bekend met organisatieculturen: Ik vind discreet mijn weg binnen de organisatie en die van je relaties.
  • Interviewstijl: mijn interviewstijl is laagdrempelig en wekt vertrouwen. Hierdoor weet ik diepere motieven bloot te leggen.
  • Journalistieke werkwijze. Ik werk netjes volgens de journalistieke basisprincipes: hoor- en wederhoor, brongebruik en objectiviteit.
  • Redactioneel vaardig. Ik tik niet zomaar een stukje. Als ervaren redacteur kijk ik ook kritisch naar mijn eigen werk.
  • Grondige aanpak. Als je eerst goed de fundamenten van het verhaal vastlegt, wordt het een goed verhaal.